misscederstrom

Alla inlägg den 22 september 2010

Av Sanna - 22 september 2010 16:38

 

Älskade underbara innetofflor....

Just nu har jag en gnagande jävulsk skoskav. Längtar  jättemycket hem till er mina fula, fruktansvärt sköna scholltofflor. De är av precis den där super ergonomiska modellen som dagisfröknar, förskollärare och undersköterskor har.


Jag köpte dem för ett år sedan och den dagen, den glömmer jag aldrig. Har aldrig under våra fyra år tillsammans sett Peter garva så mycket. Han låg dubbelvikt och krälade på golvet. Nej, jag överdriver inte! Trodde nästan han skulle dö. Bokstavligt talat. Men det gjorde han ju inte som tur var. Istället har han fortsatt att garva åt tre-rems tofflorna. Varje dag!


Ibland tar tofflorna dock revansch. De parkerar sig helt enkelt på ett väldigt centralt ställe. Exempelvis mitt på hallgolvet. Då snubblar Peter alltid på dem. Fullträff varje gång.  Och jag och tofflorna, vi garvar! Skattar bäst som skrattar sist!

Tofflisarna följer med överallt. Till och med på Egypten resan så hade de smitit ner i resväskan! Jag älskar min tre-remmare och de älskar mig!




Av Sanna - 22 september 2010 12:50

       Tanten på bilden har ingenting med texten att göra.  Men det kunde ha varit hon.


Jag var nyss på bibblan vid Karlaplan. Det är mysigt på bibblan. Lukar så gott om alla gamla böcker. Barndomskänsla. Var  en höjdpunk i skolan att gå till biblos, då var man lixom lite ledig. Bara softa runt bland böcker och busa med kompisarna. Vilket ju givetvis inte var tillåtet- men just därför desto roligare såklart! Det är alltid kul att fnissa, flamsa och tramsa när man egentligen måste var tyst.


Iallafall. Jag skulle kopiera lite material. En kopia kostar 3 kronor. Helt ok. Men kopiatorn krånglade givetvis. Typiskt kopiatorer på staliga institutioner. Istället för en kopia fick jag 20 st- av fel sida! Då blev jag irriterad. Skulle just bryta tystanden för att med hög röst tala om för den trötta tanten i kassan att kopiatorn minsann var en riktigt skitkopiator!


Då hände något. Från ingenstans dök hon upp. En krokryggad, säkert 90 år gammal dam iklädd gummistävlar med blommor och fjärilar på. Med sina knotiga, krokiga, rynkiga fingrar knappade hon runt på kopiatorns touchscreenknappar. And she made magic happen! Kopiatorn spottade lydigt ut helt rätt dokument. Jag är förundrad. Vilken pantertant! WOW!


Dagens lärdom: Underskatta aldrig en gammal människas sinne för teknik!


Thank you sweet old lady!


Ovido - Quiz & Flashcards